Om Eks lilla bod i Hjälshammar

Eks Lilla Bod startade hösten 1982 i Hjälshammar, ca 3.5 km från Värnamo. Jag och min man hade lärt oss att färga garn den här hösten. Vi tyckte att det var roligt och färgade en massa garn som vi inte kunde förbruka själva. Aldrig kunde vi drömma om att så många kunder skulle hitta till vår lilla bod. Vi hade startat precis i 80-talets stora stickvåg.

Efter ca 4 år så var boden för liten och vi flyttade in till stan, Värnamo. Stickvågen mattades av i slutet av 80-talet så vi koncentrerade oss på vävgarner, handarbeten och eget hantverk av olika slag, bland annat ljusstöpning. Hösten 2005, efter ca 20 år i Värnamo har vi byggt till vår gamla lilla bod och flyttade tillbaka hem.

2006 började vi med stickkaféer i liten skala de har nu växt så att vi de senaste gångerna haft över 100 gäster. Vi har mycket trevligt på våra kaféer och en gäst uttryckte det “man känner det som om var och en av dessa varit personligt inbjudna”....

Vi har även café och glassbod och numera också fyndloppisbod på gården.
Då både jag och min man passerat 70 år så är det skönt att få vara på hemmaplan.

2012 slog vi rekord. Det kom 120 gäster till stickcafeet i aug, 50 bilar. Mycket trevligt tyckte alla. Det var växtfärgning och nålfiltning samt virkning.

2013 gjorde vi ett uppehåll med stickcafeer, men 2014 är de åter tillbaka vilket vi ser mycket fram emot.

Numera har vi öppet 3 dagar i veckan. Webbförsäljningen har vi överlåtit till barnbarnet Lennie och hans fru Frida den 1 jan 2016.

Vi varpar också mattflätor i oblekt eller svart mattvarp. Ring för mer information 0370-103 02.
År 2016 är vi, Roland och jag 83 o 82 år gamla, men fortsätter med den lilla boden som vanligt, med  hjälp av Carina.
Välkomna!
Varma hälsningar Iréne, Roland o Carina